понеділок, 6 лютого 2023 р.

" Соборність держави - єднання народу"

       20 січня в бібліотеки , бібліотекар разом зав клубом провели Історична година "Соборність держави - єднання народу", а також книжкова вистка " З Україною в серці" до дня Соборності України.

              Щорічно 22 січня у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, відзначається це свято.
    Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. «Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини України -Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки. Цей день назавжди залишиться в історії українського народу як один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.
     Офіційний державний статус День Соборності України отримав у 1999 році, а в 2011 було встановлено День Соборності і Свободи України.
     Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його - означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо цілість землі рідної і народу!
   
 















    















 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Сьогодні була представлена виставка до дня книголюбів ,,Розум без книг як птах без крил" Щорічно 9 серпня у світі відзначають день...