понеділок, 6 лютого 2023 р.

Володимер Сосюра : Я поет виробничої рані..."

       Українська поезія щедра на таланти, на щирих і задушевних поетів. Згадаймо лише одного, який любив рідну землю і народ, оспівував їх у віршах і поемах і залишив людям у спадок свій солов’їний голос, свої невмирущі твори.
       Це – Володимир Миколайович Сосюра. У 6 січні 2023 року ми святкуємо 125, років від дня народження цього поета. На долю поета випало багато випробувань: революційні роки, жахливі роки Великої Вітчизняної війни. Але через все своє життя поет проніс святу, безмежну любов до Батьківщини. Життя Володимира Миколайовича Сосюри водночас і дуже просте, і дуже складне. Все своє життя він віддав літературній творчості. Не стало Володимира Миколайовича 8 січня 1965 року, але зірка безмежної любові до рідного краю, до людей, до Батьківщини, запалена ним, вічно на небосхилі буде сяяти нам. 
       До 125 річниці від дня народження Володимира Сосюри в бібліотеці було Вшанування українського поета " Володимера Сосюри : Я поет виробничої рані ...". Твори одого із найпопулярніших поетів України ХХ століття зродилися з глибоких народних джерел. За синівську любов до матері-України Володимир Сосюра зазнавав критики і переслідувань. Його життєвий і творчий шлях віддзеркалює трагічну долю українського народу.
     










Немає коментарів:

Дописати коментар

18 жовтня в Україні відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, що був започаткований Європейським Парламентом у 2007 році,...