вівторок, 2 квітня 2024 р.

З книгою жити-з добром дружити




Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day).Сьогодні було оформленно презентацію книжкової виставки,а також було проведено голосні читання ,,З книгою жити -з добром дружити"  Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки.

Свято вирішили відзначати 2 квітня, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен.

З моменту свого заснування в 1967 році Міжнародною радою з книг для юнацтва (International Board on Books for Young People, IBBY) цей день присвячений прищепленню любові до читання наймолодшим членам нашої світової спільноти та підкресленню важливості дитячої літератури.

Місія IBBY
Ініціатором святкування є Міжнародна рада з книг для юнацтва – неприбуткова організація, що складається з учасників з усього світу. Її мета – об’єднати книжки та дітей, сприяючи глобальному поціновуванню дитячої літератури. Організація невтомно працює над тим, щоб сприяти міжнародному взаєморозумінню за допомогою дитячих книжок і забезпечити кожній дитині доступ до високоякісних

матеріалів для читання.

Щороку різні національні секції IBBY обираються міжнародним спонсором Міжнародного дня дитячої книги. Цей спонсор обирає тему року і запрошує відомого автора зі своєї країни написати послання до дітей світу, а також відомого ілюстратора для створення плакату. Ці матеріали відіграють центральну роль у святкуванні року і використовуються для популяризації книг, читання і радості, яку вони приносять у життя дітей.

Національні секції IBBY в усьому світі використовують Міжнародний день дитячої книги як можливість просувати дитячі книги та заохочувати до читання. Заходи варіюються від письменницьких конкурсів та оголошень про книжкові премії до зустрічей з авторами дитячої літератури. Часто Міжнародний день дитячої книгипов’язаний з ширшими святкуваннями, присвяченими  дитячій книзі, і включає в себе спеціальні заходи, такі як зустрічі з авторами та ілюстраторами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

                    Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Вно...