понеділок, 1 квітня 2024 р.

Спогади про визволення

 


Благодійний концерт в Глибочанському старостинському окрузі: Спогади про визволення Подільського району


29 березня 2024 року в селі Глибочок відбувся благодійний концерт присвячений важливій даті – Дню визволення Подільського району від фашистських загарбників. Це свято не лише вшановує подвиг воїнів минулого, а й є символом спільної пам'яті і визнанням тих, хто жертвував своїми життями за свободу нашої країни.


На доброчинний захід, який проходив у будинку культури села Глибочок завітали Куяльницький сільський голова Сергій Паламарчук, голова Подільської районної ради Микола Соколов, староста Глибочанського старостинського округу Ігор Монастирський, працівники громади, місцеві жителі та гості села.



На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за мир на нашій рідній землі та поклали квіти до пам'ятного знаку.



До присутніх звернувся Куяльницький сільський голова Сергій Паламарчук: «Український народ зробив визначний внесок у звільнення України та Європи від гітлерівських окупантів. 31 березня ми традиційно вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення нашої місцевості та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. Тож шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, до всіх її ветеранів, учасників українського визвольного руху та жертв нацизму є нашим священним обов’язком.

Наш народ приніс велику жертву у справі вигнання нацистів, страшну ціну заплатив за право бути вільним. До 10 мільйонів українців загинуло на теренах страшної війни, більше 5-ти тисяч жителів нашої громади та міста Подільська не повернулись додому. Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності від посягань сусідньої держави.

Сьогодні серед нас уже немає ветеранів тієї війни, але мужність і відвага, героїзм та нескореність їхнього духу є зразком для прийдешніх поколінь.

Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу.

Дозвольте від усього серця побажати миру, довгих років життя, затишку в родинах, Божого благословення! Хай кожен день буде сонячним та щасливим! Міцного здоров’я, любові та уваги від рідних, близьких та колег!".


Також Сергій Миколайович подякував жителям громади за активність в організації благодійних заходів та зауважив, що кожна зібрана сьогодні гривня буде використана на потреби наших мужніх захисників.


Незабутні емоції для жителів громади подарували своїми виступами творчі колективи Центру культури і дозвілля Куяльницької сільської ради.



Музика, вірші – кожен виступ проникнутий теплом та вірою в нашу спільну Перемогу.


Під час заходу всі бажаючі долучилися до благодійного збору коштів. Упродовж концерту вдалося зібрати 12 360 грн, що вкотре доводить небайдужість громадян до потреб української армії у період війни та їхню готовність допомагати матеріально.



Всі кошти будуть передані на потреби наших захисників.

Війна триває і запитів від наших військових багато. Тому ми маємо об’єднуватись, продовжувати надавати підтримку Збройним Силам України.


Ми впевнені, що вже скоро переможемо!


Дякуємо всім, хто долучився до цієї доброї справи!

Немає коментарів:

Дописати коментар

                    Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Вно...