четвер, 17 жовтня 2024 р.

Торгівля людьми - ганебне явище, яке існує у сучасному світі.



18 жовтня в Україні відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, що був започаткований Європейським Парламентом у 2007 році, та покликаний вчергове нагадати про актуальність проблеми торгівлі людьми та необхідність об'єднання зусиль органів державної та місцевої влади, громадських організацій з метою протидії цьому явищу, наданні допомоги постраждалим, проведення превентивних заходів.

Бібліотекар із завклубом с.Глибочок також  долучилися до  відзначення Європейського Дня боротьби з торгівлею людьми   провівши виховну годину "Торгівля  людьми - ганебне явище, яке існує у сучасному світі."


  Щоб уникнути можливого потрапляння у ситуації, які можна класифікувати як торгівлю людьми, принципово важливо бути уважними до інформації, до всіх пропозицій на ринку праці, як-от від модельних і шлюбних агентств та інших ризикованих вербувальних варіантів.

Другим принципом протидії торгівлі людьми є не мовчати.

Війна, яку розв’язала росія, стала додатковим фактором активізації торговців людьми. Вже зараз українські правоохоронці фіксують вияви цього ганебного злочину навіть на тимчасово окупованих територіях.


Хоча наразі неможливо задокументувати факти злочину торгівлі людьми, які вчиняє росія. Але зафіксовані випадки дозволять у майбутньому притягнути кривдників до відповідальності.

Про це в ефірі радіо програми “Накипіло” розповів сказав Андрій Лабунь, державний експерт експертної групи з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та гендерної рівності Директорату розвитку соціальних послуг Міністерства соціальної політики України.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

18 жовтня в Україні відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, що був започаткований Європейським Парламентом у 2007 році,...