вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Ми роду козацького діти

 

Сьогодні в с.Глибочок було проведено виховну годину ,,Ми роду козацького діти".
День захисників і захисниць України - це важливе свято, яке відзначає мужність і героїзм тих, хто боронить нашу країну. Цей день символізує визнання внеску всіх захисників, які стоять на варті свободи та незалежності українського народу.
РБК-Україна (проект Styler) зібрало список привітань до Дня захисників і захисниць України, які точно сподобаються всім.

Історія свята
День захисників і захисниць України - це свято, яке відзначає мужність і героїзм людей, які стоять на захисті нашої країни. Указом президента України Петра Порошенка свято було затверджене 14 жовтня 2014 року як День захисника України, а з 2015 року стало державним святом та офіційним вихідним.
У 2021 році президент Володимир Зеленський підписав Закон, що змінив назву свята на "День захисників і захисниць України", відзначаючи внесок як чоловіків, так і жінок у справу захисту батьківщини. Спочатку свято святкували 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці та українського козацтва, однак у 2023 році його перенесли на 1 жовтня через перехід Православної церкви України та УГКЦ на новий календар.

Немає коментарів:

Дописати коментар

18 жовтня в Україні відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, що був започаткований Європейським Парламентом у 2007 році,...