пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

Молодь обирає здоров'я

 

Сьогодні  в с. Глибочок  було проведено мотиваційний проспект ,,Молодь обирає  здоров'я!"
Здоров'я - це здоровий спосіб життя, який має на меті збереження здоров'я людини, запобігання захворювань. Здоровий спосіб життя базується на семи основних правилах:


1. Фізична активність. Звичайно, це означає не професійний спорт, а просто щоденні фізичні навантаження. Наприклад, відвідування фітнес-центрів чи танцювальних студій. Плавання, велосипед та прогулянка на свіжому повітрі також підійдуть. Мінімальна кількість кроків на день становить 10 тисяч.

2. Збалансоване харчування. Багато людей через роботу, освіту та брак часу переходять на систему швидкого харчування, тобто замінюють приготування на фастфуд. Здоров'я забезпечує правильне харчування, яке складається з вживання здорових продуктів, збагачених вітамінами. Це овочі, фрукти, м'ясо та молочні продукти, риба, різноманітні зернові. Важливо часто харчуватися (4-5 разів на день) і невеликими порціями. У раціон включати тільки легку їжу, наприклад, салати, супи, каші. Також важливо дотримуватися дієти та пити негазовану воду, яку потрібно вживати не менше 1,5 літра на день. Чай, кава, супи не рахуються!

3. Гігієнічний догляд. Здавалося б, цей пункт не потребує пояснень, але багато хто вважає, що гігієна - це лише миття рук та чищення зубів. Це також включає особисту харчову гігієну (крім чіпсівта крекерів ), гігієна одягу та взуття (речі мають бути охайними), домашня гігієна, що означає регулярне наведення порядку та збереження чистоти.

4. Повний сон. В ідеалі людина повинна лягати спати в один і той самий час кожного дня, тобто дотримуючись режиму. Сон дорослого має бути не менше 7 годин, сон дитини - 8 годин. Перед сном рекомендується за дві години до сну прогулятися в повітрі. Це допоможе вам розслабитися і повністю заснути.Також радимо не їсти важку їжу на ніч. Максимальна температура в приміщенні має бути +18 градусів. У найтеплішу пору року можна залишити вікна відкритими для свіжого повітря. Також важливо провітрювати свій дім протягом 20 хвилин 3 рази на день.

5. Оздоровчі процедури . З допомогою оздоровлення можна уникнути багатьох хвороб і зберегти працездатність на довгі роки. Особливо важливу роль у запобіганні застудних захворювань має загартовування. Що знижує кількість застудних захворювань у 2-4 рази, а в деяких випадках допомагає позбутися їх взагалі. Основні умови - системне виконання процедур загартовування та поступове їх збільшення .

6. Відмова від шкідливих звичок. Шкідливі звички включають, зокрема, зловживання алкоголем та курінням. Які негативно впливають на здоров'я людини, чинять руйнівний вплив на організм і викликають різні хвороби. Куріння тютюну - одна з найпоширеніших шкідливих звичок. З часом це викликає фізичну та психічну залежність. Перш за все, від тютюнового диму страждає легенева система, знищуються захисні механізми легень.

Алкоголь має руйнівний вплив на всі системи та органи. Вражає мозок, серце, печінку, підшлункову залозу, нирки. Це також має шкідливий вплив на психологічне здоров'я людини. Розвивається не тільки фізична, але й психологічна залежність.

7. Здоровий психологічний та емоційний стан. Це залежить від стану мозку і характеризується рівнем і якістю мислення, розвитком уваги і пам'яті, ступенем емоційної стабільності, розвитком сили волі. Простіше кажучи, це досягається тоді, коли людина чимось захоплюється: у неї є улюблена робота, цікаве хобі, вона ставить перед собою нові цілі, відчуває себе потрібною.


         Здоровий спосіб життя - це не модний тренд, не приємне хобі, а шлях, яким має намагатися йти кожна людина

Немає коментарів:

Дописати коментар

                    Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Вно...