середа, 8 листопада 2023 р.

 Формування відповідального ставлення до власної безпеки має відбуватися на всіх етапах життя людини, а розпочинати його варто з раннього дитинства. Дорослі (педагоги, батьки) основну свою місію здебільшого вбачають у тому, щоб захищати та оберігати дитину, але дуже важливо – підготувати її саму до реального життя, насиченого різними подіями, зустрічами, ситуаціями, подекуди небезпечними. Тобто навчити дитину безпечно поводитись самостійно у довкіллі (предметному, природному, соціальному). 

8 листопада в с.Глибочок було проведено бусіду-застереження "Твої дії у разі тривоги" 

1.         Навчити   дитину   безпечних   ігор.   Не   дозволяти   проводити   ігри, пов'язані   зі   схованками   в   шафах  та   інших   предметах,   що   зачиняються, за занавісками та з пересуванням у темряві.

.2. Якщо дитина має окрему кімнату, то всі її речі мають знаходитись на висоті піднятої руки. Слід стежити, щоб у дитини не було потреби діставати щось зі стільця чи табуретки. Над ліжком не повинні висіти ніякі предмети.

3. Лампи в електроприладах повинні бути повністю закриті плафонами.

4. Гострі,  ріжучі,  колючі  і  крихкі  предмети  повинні  знаходитись,  у недоступному для дітей місці.

5. Особливу увагу потрібно звернути на зберігання ліків. Лаки повинні зберігатися зачиненій шафі.

6. Іграшки   не   повинні   бути   небезпечними   для   дитини   (лазерні іграшки, кулькові та водяні  пістолети). Якщо  іграшка розбираєгься, то її складові  частини  за розмірами  повинні  бути такими,  що  не  вміщаються в рот, ніс, вухо. Перевірте іграшки щодо можливості розбивання (осколки можуть поранити дитину).

7. Із сумісними іграми з дітьми не використовуйте петарди.

Під час війни, зокрема перед навчальним роком, дітям варто пам’ятати правила, як діяти під час повітряної тривоги.

За певних обставин алгоритм дій під час тривоги може різнитися, але найголовніше правило звучить так: почув сирену – одразу прямуй до укриття.

Також сьогодні з дітками разом ми зробили виставку малюнків "Безпечність можна запобігти"

 Де маленькі читачі активно  показали свої знання в малюнках!


Немає коментарів:

Дописати коментар

                    Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Вно...