вівторок, 21 листопада 2023 р.

 

      21 листопада - День Гідності та Свободи

Сьогодні в селі Глибочок бібліотекар та завклуб  провели годину - пам'яті  "Україна - територія гідності та свободи "

Для Українців такою землею є Україна .Вона полита потом і кров'ю сотень поколіннь наших працелюбних ігероїчних предків ,які збереглидля нас солов'їну мову ,а нас самих наділили веселою вдачею,співучістю,працьовитістю та високою мораллю.


21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.
 21 листопада 2013 року на Майдан Незалежності вийшло півтори тисячі людей - в знак протесту проти того, що тодішній президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі. Протест носив мирний характер до 30 листопада, коли кілька сотень активістів, переважно студентів, які залишалися на Майдані, вночі жорстоко не побила та не розігнала міліція. Тож 1 грудня в центр Києва з усієї України з’їхалися сотні тисяч людей, обурених міліцейським свавіллям, корупцією та узурпацією влади… Розпочався безперервний мітинг, який отримав назву Євромайдан та перетворився на Революцію Гідності.








Немає коментарів:

Дописати коментар

                    Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Вно...