вівторок, 7 грудня 2021 р.

День української хустки (ДУХ) є неофіційним святом, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об'єднання жінок різного віку, фаху та національності для збереження українських традицій.
За народною традицією, в Україні, коли дівчина виходила заміж, вона змінювала головний убір із вінка на хустку та відтоді постійно її носила.
Візерунки та кольори на жіночих хустках є символічними. "Квіти — це життя, це наше майбутнє. Це те, що Україна буде квітнути, буде земля квітнути. Червоне то любов, а чорне то журба.Зелене — це зело, це розквітає все. Це здоров’я. Кожен колір має своє значення".
7 грудня святкується також день Катерини, яке є святом на честь Катерини Александрійської — найголовнішим з жіночих свят, бо за віруваннями Катерина є захисницею жіночої долі.
В рамках відзначення бібліотекар та зав.клубом с.Глибочок провели флешмоб"Зроби фото з хусткою" для дівчаток та жінок,а також провели майстер-клас та навчання,як правильно в'язати хустку



Немає коментарів:

Дописати коментар

                    Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа. Вно...