четвер, 8 серпня 2024 р.

Розум без книг як птах без крил

 Сьогодні була представлена виставка до дня книголюбів ,,Розум без книг як птах без крил"


Щорічно 9 серпня у світі відзначають день книголюбів. Свято зародилось у США (Book Lovers Day) і майже одразу набуло чималої популярності, і в результаті набуло статусу всесвітнього.
Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні і книжкові магазини, бібліотекарі, ну і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга і створюється. Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів.
Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга?

Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання.
В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості.
Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання.

четвер, 1 серпня 2024 р.

Вшановуємо пам'ять невинних жертв

 Сьогодні відбулася година пам’яті  до дня: Жертв геноциду у  ромів,,Вшановуємо пам’ять  невинних жертв!"

За роки Другої світової війни нацисти, здійснюючи расистську політику геноциду, вивезли з окупованих країн і спалили в концтаборах близько 500 тисяч ромів. Велику їх кількість знищили в таборах примусової праці, місцях кочування, в ході каральних операцій.


За оцінками сучасних істориків загальна кількість жертв геноциду ромів сягає 1,5 млн осіб.


«Так звана «Циганська ніч», тобто цинічно спланований та підступно реалізований Геноцид ромів, немає прощення. Такі речі не можна забувати. Треба робити усе можливе, щоби такі жахливі сторінки історії більше ніколи не повторилися. Ніколи знову» – зазначив начальник відділу релігій та національностей департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Дмитро Горєвой.



Цю пам’ятну дату обрала Прокламація Міжнародної ради пам’яті геноциду ромів, яка була ухвалена 23 листопада 1996 року лідерами ромських організацій 10 країн Європи і Сполучених Штатів Америки. Відбулось це під час конференції «Геноцид – Пам’ять – Надія», що відбулася в Освенцимі 21-23 листопада 1996 року.


Відповідно до Постанови Верховної Ради України  Міжнародний день голокосту ромів в Україні відзначають на державному рівні.




  Сьогодні була представлена виставка до дня книголюбів ,,Розум без книг як птах без крил" Щорічно 9 серпня у світі відзначають день...